Jaké změny nás čekají se začátkem roku?

Jaké novinky přineseme v novém roce? Ta hlavní změna se týká všech úzkých sloupků.

Šroubovací oka

Doposud jsme vyráběli kotvicí body se šroubovacími oky pouze v těch případech, kdy se při realizaci počítalo s instalací termoizolačních krytek. Od příštího roku však začneme vyrábět všechny úzké sloupky se šroubovacími oky. Touto inovací reagujeme na podněty našich velkoobchodníků.

kotvicí bod ROOFIX šroubovací oko

Tato změna usnadní izolování kotvicích bodů, jelikož bude možné používat uzavřené tvarovky namísto otevřených. Celá montáž bude i nadále jednoduchá, oka se před pokládkou (např. TPO fólie) odšroubují a po provedené práci se znovu utáhnou pomocí kontramatky.

Brzy tuto změnu v montáži u úzkých sloupků zapracujeme do všech hotových návodů (ty je možné stáhnout v online katalogu u jednotlivých produktů).

Jakou nespornou výhodu vidíme u zmíněných termoizolačních krytek. Ty, jak píšeme na blogu, šlo montovat pouze na ty systémy, u nichž se s nimi již dopředu počítalo (právě z důvodu šroubovacích ok). Tento problém minimálně u úzkých sloupků zmizí.

Informační štítky

Další připravovanou změnou je značení na kotvicích bodech. Informační štítky budou od nového roku barevně odlišené podle toho, zda je kotvicí bod určen pro 3 osoby (modrý štítek), 1 osobu (bílý) anebo je kotvicí bod určen pro práci v závěsu (žlutý).

kotvicí bod ROOFIX informační štítek

Legenda k barvám se bude vždy na informační tabulce, která se nachází při výlezu na střechu. I ty budou se začátkem příštího roku nové.

Plánovanou změnou chceme zajistit lehčí a rychlejší orientaci na střeše.

Zpět na přehled

Nahoru