Nová kotvení do sendvičového panelu: proč jsou lepší?

Přes léto jsme odlaďovali zcela nová kotvení do sendvičového panelu. Jejich montáž je snazší a jejich použití vede k udržitelnější architektuře. V čem se liší od těch původních?

Největší rozdíly v novém kotvení

Montáž

Instalace nových typů kotvení je jednoznačně jednodušší a rychlejší. K celé montáži budete potřebovat více méně jen EPDM pásku, vrtačku, jakoukoliv nýtovačku (s větším nástavcem) a samozřejmě kotvicí body s nýty. Naše dodávka obsahuje vše vyjma nářadí.

A na rozdíl od původního typu kotvení, při montáži nevznikají prostupy střechou (nevrtá se skrz celý panel), které by se musely vypěnit.

Použití

Jak je z fotky (nahoře) patrné, lze použít kotvicí bod s nástavcem i běžně v kombinaci s lanem, kdežto kotvicí bod s plotnou se montuje výhradně jako bodový systém (tzn. že jištěný se kotví přímo na oko kotvícího bodu a při posouvání na střeše se musí na jednotlivé kotvicí body přepínat).

Obr.: Nalevo RX-SE-PL-NAS vhodný i pro lanový systém, napravo RX-SE-PL určený pouze pro bodový systém

Velikou novinkou je možnost kotvit i do stěny. Co naopak možné není, je použít jako závěsný systém.

Užívání

Kotvicí body jsou testované na všechny strany.

Udržitelnost

Možná největší výhodou je větší ekonomičnost a udržitelnost. Vzhledem k tomu, že se nevrtá skrze celý panel, nedochází instalací k porušení statiky, ani k tepelným mostům. Díky tomu, že nevznikají prostupy střechou, splňuje i náročnější bezpečnostní požární požadavky.

Obr.: Nalevo pro porovnání nový typ kotvení RX-SE-PL, napravo starší RX-US-SE

Větší izolaci zajistí EPDM páska, která se před samotnou montáží nalepí na vlnu v místě vrtání. Další změnou je kotvení pomocí nýtů, ty jsou v tomto případě vodotěsné (a jsou součástí dodávky).

Jinak vše při starém

Kotvicí body jsou testované pro 3 osoby, to se tedy u kotvení do „sendviče“ nemění. Nové kotvicí body jsou cenově lehce příznivější, což také hraje v jejich prospěch.

 

Vstoupit do katalogu


Pokud vás k tomuto produktu zajímá více informací, obraťte se na někoho z našeho obchodního oddělení.

Zpět na přehled

Nahoru