Termoizolační krytka: zaměřeno na tepelné mosty

Tepelné mosty. Všichni se bezpochyby shodneme na tom, že i když v praxi existují vždy a nelze je zcela přerušit, nikdy nás nepřestanou trápit. I my jsme hledali způsob, jak je co nejefektivněji redukovat. Představujeme vám naše technické řešení – termoizolační krytky.

Problematika tepelných mostů

Úniky tepla jsou jednou z problematik, které se věnuje architektura udržitelné budoucnosti. Skutečným problémem tepelných mostů je, že je nemožné je zcela přerušit. Vznikají různými stavebními činnostmi, jako například jakýmkoliv prostupem vrstvou tepelné izolace, a to znamená, že se mohou objevovat i po montáži našich kotvicích bodů.

Konzultovali jsme, odlaďovali jsme

Konzultovali jsme to s odborníky a vývoj odlaďovali, dnes tak můžeme říct, že máme pro naše zákazníky i partnery řešení – termoizolační krytky, které tepelné mosty redukují do maximální možné míry. Jak? Díky výplni z pěnovému polyetylénu, který má skvělé izolační vlastnosti; jako nízkou tepelnou vodivost, nenatahuje do sebe vodu a nijak neovlivňuje životní prostředí.

Na obrázku níže můžete vidět reálný dopad termoizolační krytky na úniky tepla.

Spusťte stopky, montáž je rychlá

Montáž probíhá v okamžiku, kdy je již systém zachycení pádu na střeše nainstalovaný.

Více než pět minut vám instalace jedné krytky nezabere. Změřili jsme to. Co montáž obnáší? Montér musí upravit trubku a izolační výplň na požadovanou délku. Potom už jen nasadí izolaci, pryžovou podložku s krytkou, nasadí nerezovou podložku, zašroubuje matice a dotáhne oko.

Je to snadné. Nejvíc trápení může nadělat hledání správného štítku (se shodným výrobním číslem jako je na sloupku), který slouží k následné revizi systému.

Návod na montáž pro vás nicméně připravujeme, kromě toho textového se tak tradičně můžete těšit i na grafický návod i videonávod (oba potom najdete na kartě produktu v produktovém katalogu).

Vstoupit do katalogu

 

Je na místě dodat, že termoizolační krytky není možné dodat na záchytný systém, u kterého se s tím nepočítalo. Jak z postupu vyplývá, krytka se nasazuje na sloupek, na něž se následně oko došroubuje, u běžného kotvícího bodu je oko na sloupku svařené.


Dodatečné informace (jako i cenu) pro termoizolační krytku na úzký typ sloupku naleznete v katalogu.

Zpět na přehled

Nahoru