Předváděcí veletrh 2023: 42 gulášků, 5 výstupů a 1 zakopaný poklad

Na počátku všeho (přesněji března) byl nápad. A ten nápad zněl VELETRH. S blížícím se datem 9. června jsme měli stažené půlky, ale na Den D jsme se připravili na vše nebo ne? Jak vypadala historicky 1. akce, kterou jsme pořádali? A koho nechaly chladným i nesnáze při ukázce?

Na základnu do Bohdanče dorazilo 42 účastníků. Rozdalo se 42 visaček, 42 stravenek na polední gulášek, 42 tašek (s tím nejlepším z našeho marketingového oddělení) a tipněte si kolik dotazníků. Také 42! Když si šéf Kuba ukradl pár úvodních minut, byl z vysoké účasti tak naměkko, že kdyby byl ten proslov delší, tak pár z nás už troubí do kapesníků (a Kuba je nahniličko).

Předváděcí veletrh ROOFIX 2023  Předváděcí veletrh ROOFIX 2023

Napravo Kuba zatlačující slzu, nalevo neméně dojemná momentka

 

Jako první se odborného slova ujal Lukáš (také známý jako el director ROOFIXu), který odhalil taje a krásy skrývající se za změtí paragrafů a odborných termínů. Pozornost si získal svým poutavým přednesem (nebo možná děsivou roční statistkou úrazovosti a úmrtnosti způsobených pádem z výšky*)… ať tak či onak, zhostil se své nelehké pozice prvního vystupujícího lépe než obstojně.

---
*Pro zvědavce je to ročně 196 závažných úrazů (r. 2021) a 10 smrtelných (r. 2020)

Na něj navázal náš seniorní rozpočtář/přípravář Ondra (též vedoucí poddivize šikmých střech). Ten přítomné provedl krok po kroku celým procesem od poptávky na záchytný systém, přes navrhování a konče cenovou nabídkou. Jeho poučný přednáškový blok bychom ve zkratce popsali slovy: „7 smrtelných hříchů aneb jak nenavrhovat záchytné systémy“… bylo prostě znát, že Ondra už nějaký ten „záchytňák“ na střeše navrhoval.

A aby to celé nebylo jen o záchytných systémech, dali jsme prostor společnosti REPROF, která se zabývá hydroizolací střech. Lačnící po vědomostech se ještě zdrželi na pár dotazů, lačnící po jídle se po přednášce doslova hnali k občerstvení (ať už hlady, nebo kvůli vydatnému dešti).

Předváděcí veletrh ROOFIX 2023 Lukáš Kopřiva  Předváděcí veletrh ROOFIX 2023 Ondřej Vrbický

Nalevo Lukáš zrovna nehovořící o paragrafech a napravo Ondra v pozadí s maskotem Roofíkem

 

Aby nám po guláši účastníci neusínali u projektoru, následovaly už pouze technické (praktické) ukázky. Na scénu přišlo naše hvězdné duo Aleš a Michal (poznáte je jednoduše, jsou si podobní jako vejce vejci), držitelé bohdanečského poháru v kotvení do různých typů podkladů. Krom toho, že předvedli instalaci do dutinového panelu, trapézového plechu a betonu, upozornili také na největší zapeklitosti jednotlivých typů podkladového materiálu. Do svého repertoáru zařadili i montáž nerezového lana a karabiny – jinak řečeno to, u čeho se napoprvé nejednomu klepou kolena.

Předváděcí veletrh ROOFIX 2023 Kotvení

Kluci svou ukázkou strhli davy

 

Klepající kolena nás přivádějí k poslední napínavé části programu. Co se stane s kotvicím bodem, když do něj pustíme volným pádem 100kg závaží? Napětí se dalo krájet a my byli rádi, že nejsme v kůži Kuby, který ukázku vedl, když jsme se všichni shromáždili plní očekávání před testovací plošinou (naší vlastní skromnou testovací laboratoří Njutn Lab). Jak se ukázalo, myslet jde na spoustu věcí, ale ne na vše. Během poledního lijáku nám totiž napršelo do samonavíjáku. Ukázka sice nevyšla úplně podle plánu, ale Kuba, který za každé situace zachovává stoický klid, vše zachránil (a neříkáme to jen proto, že je Kuba šéf). Odteď máme na dílně vždy jeden fén hned vedle prodlužky, jen tak pro strýčka Příhodu (a kolegyně).

Předváděcí veletrh ROOFIX 2023 ukázka účinků dynamických sil

 

A jak to teda bylo s tím pokladem? Celou akci jsme zakončovali tombolou se slosovatelnými visačkami. Bylo vidět, že by si někteří účastníci nejraději visačku nechali a pověsili na zeď, ale nakonec je přesvědčily bombastické a hodnotné ceny (zvedací vak za více než 1 500 Kč a set s nepromokavým vakem, postrojem a jisticím lanem za bezmála 6 000 Kč). Sledovat tombolu v podání Michala (jedno z vajíček) bylo jako vzpomínat na Šťastných 10 s Vladimírem Vlachem – bylo to nervydrásající, brzy bylo po a nic z toho. A právě proto, že štěstěna nemůže být nakloněna všem (tedy určitě ne 40 účastníkům ze 42), schovali jsme na areálu poklad (schválně mrkněte na mapu, jak rychle ho najdete).

Předváděcí veletrh ROOFIX 2023 mapa areálu

 

Děkujeme vám všem za účast. Stálo to za to a už teď máme spoustu nápadů na 2. ročník, tak se nezapomeňte přihlásit – je to nezávazné.

PŘIHLÁSIT SE NA 2. ROČNÍK

Zpět na přehled

Nahoru